Har du ønske om en rask gatebil med motorytelser som går til full race? Har du en motor som trenger reparasjon eller overhaling? Eller har du en løpsbil og ønsker en konkurransedyktig motor?

 

 

Sverre er behjelpelig med alle typer motoroppdrag og kan hjelpe deg med alt fra lavbudsjett 5 port motorer til råe 8 port motorer. Dersom du ikke har en motor selv har han diverse motordeler samt flere motorer derav også gromme Cooper S motorer til salgs. Han trimmer, overhaler og bygger gjerne opp en motor etter dine bruksspesifikasjoner og ønsker. Her er det mange muligheter.....

 

Ta kontakt med Sverre for en hyggelig prat hvor man kan diskutere de ulike mulighetene og finne de beste løsningene for deg. 

 

 

 

Sverre har over 50 års erfaring med bla. motorbygging, trimming og overhaling samt restaurering, ombygging, reparasjon og racing med Mini. Han har i hans karriere blant annet: 

  • Jobbet som utdannet bilmekanikker ved bilverksted.

  • Jobbet som leder og mekanikker for eget spesialverksted i Oslo med bla. trimming av racemotorer og ombygging til løpsbiler. 

  • Jobbet som instruktør ved teknisk avdeling hos bilimportør.

  • Tatt bilteknisk lederskole ved statens teknologiske institutt samt maskinteknisk utdanning ved høyskole.

  • Jobbet som lektor ved billinje videregående skole og ved maskinteknisk høyskole.

  • Kjørt racing med Mini i 5 tiår.

  • Grunnla Norsk Mini Klubb i 1983 og har etter det bygd, trimmet og overhalt en lang rekke motorer for klubbmedlemmer og Mini eiere.

 

Sverre nummererer motorene han bygger/trimmer samt påsetter disse et motorskilt (Engine Preparation by Sverre Løchen). Denne form for merking har internasjonalt vært brukt av de store trimmingsfirmaene som et kvalitetsstempel og selvfølgelig som en identifisering av deres motorarbeide. 

 

 

Dersom du ønsker en virkelig rask motor vil både valg av type topplokk samt modifisering av topplokket være sentralt grunnet at A serie motorens effekt er begrenset ved topplokket. En motor med 8 port topplokk vil ha klare fordeler i form av mer motoreffekt og vesentlig bedre dreiemoment sammenlignet med både 5 og 7 port motorer. 8 port topplokket ble utviklet med tanke på racing og den spesielle crossflow designen bidrar vesentlig med å redusere pusteproblemene spesielt 5 port motorer sliter med. Ulempen med 8 port motor er først og fremst pris, men ønsker man det aller beste vil det koste noe mer. Fordelen med motorer med 5 port topplokk utover prisaspektet er større utvalg av motordeler slik som bla. topplokk, ventiler, kamaksler og tildels grenrør og forgasser systemer. Motorer med 7 port topplokk må i likhet med 8 port motorer ha en spesiell type forgassersystem, men det kan benyttes grenrør og kamaksler lik de i motorer med 5 port topplokk.

 

Sverre har bygd og trimmet en lang rekke motorer med effekt over 100 hk. Blant annet nevnes en standard borret 1275cc motor med et originalt Cooper S topplokk modifisert av David Vizard. Topplokket ble ytterligere modifisert av Sverre og motoren ble tilslutt bremset til 102 hk ved hjulene. Legger man til grunn tap av effekt i kraftoverføringen fra motoren til hjulene tilsvarende 18-20 hk var motoreffekten ved svinghjulet i denne motoren rundt 120 hk.

 

En annen motor som kan nevnes ble bygget for en kamerat av Sverre til hans Mini Pickup prosjekt. Hensikten med motoren var å oppnå et godt dreiemoment samt masse motoreffekt og ble bygget med en stående Weber forgasser installasjon som forøvrig har sittet i Sverres tidligere gatebil. Stående Weber er en svært sjelden forgasser type og det finnes trolig meget få av disse på verdensbasis. Motoren i denne Mini Pickupen er bremset til 136 hk.

Nedenfor følger eksempler på noen motorer Sverre har bygd.

 

 

 

 

Nedenfor følger et knippe bilder fra Sverres racingkarriere. Se racingsidene for flere bilder.